IBM Db2 versie 11.5 en IBM DB2 Event Store 2.0 nu beschikbaar!

Een korte opsomming voor de techneuten 🙂

Spannende nieuwe functies en verbeteringen omvatten: Externe Tabel Ondersteuning inclusief Object Store ondersteuning; SQL-compatibiliteit, inclusief create / drop-table if exists; Oracle compatibiliteit; nieuwe meetwaarden voor monitoring, waaronder aggregatie in superklassen en gegevens over SQL-instructies fouten; Client verbeteringen; ondersteuning voor 4K sectoren op schijfstations; ingebouwde geografische ondersteuning; WLM-verbeteringen; ETL-optimalisaties voor BLU; Geoptimaliseerde batchinvoer; BLU-compressieverbeteringen inclusief automatische hercompressie; LOB-ondersteuning met kolomgebaseerde tabellen; prestatieverbeteringen voor query’s op kolomgebaseerde tabellen, waaronder boosts voor sorteringen en gecorreleerde subqueries; pureScale verbeteringen inclusief vrije ruimte management op tabelniveau,  prestaties met range-partitioned tabellen; verbeterde beveiliging voor pureScale en meer …..

Ook nu beschikbaar als een technisch preview: geavanceerd logruimtebeheer; Snellere DB-startup; Machine Learning Optimizer; Block Chain Federation Wrapper; Schema Level Authorization; DB2 Augmented Data Explorer; Replicatiemogelijkheid om kolomtabellen te ondersteunen

What’s New in Version 11.5: https://ibm.co/2RDfri9
Db2 11.5 Download Page: https://ibm.co/2RC6Dca
Db2 11.5 on DockerHub: https://hub.docker.com/r/ibmcom/db2
Db2 11.5 Client Drivers Download Page: https://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21385217

En:

DB2 Event Store 2.0 is een belangrijke upgrade van eerdere versies en biedt spannende nieuwe functies ter ondersteuning van de snelle gegevensbehoeften van onze klanten.

Hoogtepunten van wat nieuw is: de IBM Common SQL Engine voegt de meest geavanceerde SQL-engine van de industrie toe aan snelle data workloads, inclusief gemeenschappelijke SQL in de hele DB2-familie en verbeterde queryprestaties.

Queries tot 50x sneller met verbeterde query-optimalisatie en parallelle query-uitvoering. Meerlagige caching; Verbeterde TimeSeries en geografische ondersteuning, uitgebreide functionele ondersteuning via de IBM Research-library; Gemakkelijker te gebruiken, Geïntegreerde back-up en herstel, Verbeterde probleembepalingstooling, JBDC / OBDC standaardconnectiviteit

Overview of Db2 Event Store 2.0: https://www.ibm.com/support/knowledgecenter/SSGNPV_2.0.0/local/welcome.html

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie