Guardium Data Encryption

Met alarmerende regelmaat is in het nieuws te lezen dat verwoestende veiligheidsinbreuken zijn geconstateerd in computersystemen en dat daarmee vertrouwelijke informatie beschikbaar is gekomen voor onbevoegden. Het is dan ook van cruciaal belang dat binnen uw organisatie procedures met betrekking tot veiligheid van de datasystemen worden ingevoerd en nageleefd. Informatieveiligheid is een continue proces.

U kunt bepalen wie er bij uw gevoelige data kan en ervoor zorgen dat u de regie over databeveiliging behoudt!

Met Guardium Data Encryption wordt informatie veilig versleuteld. Het werkt met zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens, voert versleuteling en decodering uit met een minimale, verwaarloosbare belasting van de systeembronnen. Naast bestands-en database-encryptie ondersteunt Guardium Data Encryption ook de scheiding van taken, zodat uw beheerders geen vrije toegang hebben tot gevoelige gegevens. Separation Of Duties (SOD) zorgt ervoor dat alleen “privileged” users (beheerders/administrators) volledig beslissen wie wat kan, met de mogelijkheid om informatie in meerdere domeinen onder te verdelen.

Eén van de belangrijkste voordelen is dat versleuteling en decodering plaatsvinden op een niveau boven het bestandssysteem en het niveau van logische volumes. Dit maakt het transparant voor eindgebruikers die daadwerkelijk werken met de data; men kan de bestaande taken uitvoeren zonder performanceproblemen. Het maakt het schrijven van speciale code overbodig, tevens is het niet nodig om wijzigingen aan te brengen in applicaties en databases. Het product heeft een goede schaalbaarheid, waardoor het gebruikt kan worden in zowel grote en complexe omgevingen als ook op afdelingsniveau.

Wat bestands-en database-encryptie kan doen voor uw bedrijf

Met Guardium Data Encryption kunt u eenvoudig en snel een grote stap maken om te voldoen aan de GDPR wetgeving. Uw informatie wordt met toonaangevende technieken afgeschermd en dit alles gebeurt transparant voor uw gebruikers. Mocht de versleutelde informatie onverhoopt in handen vallen van (kwaadwillende) derden, dan nog is de inhoud veilig en is er dus gen sprake van een datalek.

Met Guardium Data Encryption kunt u de inhoud van bestanden en databases afschermen van uw systeembeheerder(s), zonder dat het de complexiteit van beheertaken zoals bijvoorbeeld back-ups verhoogt. Enerzijds beschermt u hiermee uw data tegen misbruik, anderzijds kunt u hiermee voldoen aan de privacywetgeving en aantonen dat zij geen toegang hebben tot deze informatie.

IBM Guardium Data Encryption is een eenvoudige, robuuste oplossing die de levenscyclus van gegevensbeveiliging ondersteunt. Van het automatiseren van compliance en het afschermen van data voor onbevoegden tot het voorkomen van datalekken uit diverse bronnen.

IBM Guardium Data Encryption heeft zoveel mogelijkheden in zich voor even zoveel toepassingen en specifieke situaties dat wij u hierover heel graag meer vertellen toegespitst op uw specifieke situatie en wensen. Neem contact met ons op door middel van een telefoontje of e-mail naar 088-8877888 / sales@informa.nl

Wij maken graag tijd vrij om met u van gedachten te wisselen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie