Het belang van data-architecturen voor een betere datakwaliteit

Datakwaliteit blijft een uitdaging voor organisaties die streven naar datagestuurde besluitvorming. Traditionele aanpakken, zoals enterprise datawarehouses, schieten vaak tekort door geïsoleerde gegevenssilo’s en complexe ETL-processen. Moderne benaderingen, zoals Data Mesh en Data Fabric, bieden hier oplossingen voor.

Dankzij deze nieuwe benaderingen wordt gegevensduplicatie beperkt en het vereenvoudigt de gegevenstransformatieprocessen. Hierdoor bieden deze moderne data-architecturen voordelen zoals naleving van voorschriften en het verhoogd vertrouwen in data.

Een doordachte datastrategie, met focus op bedrijfsdoelstellingen en data-assets, is essentieel voor het verbeteren van datakwaliteit. Een moderne data-architectuur is de sleutel tot succes in het huidige datagestuurde tijdperk.

Wilt u graag eens verder praten over de ins en outs? Neem dan contact op met Informa. Onze experts staan voor u klaar om u te informeren, adviseren en te begeleiden bij uw datatransformatie. #datakwaliteit #datagovernance #datastrategie #data-architectuur