Uw datahuishouding en Corona

Ondanks de Corona crisis moeten bedrijven nog steeds cijfers verzamelen, trends analyseren, inzichten verwerven en beslissingen nemen. In een tijd van toenemende onzekerheid moeten ze zelfs bétere beslissingen nemen met een grotere urgentie en een bredere import met hogere risiconiveaus. Dit vereist – meer dan ooit – de hoogste kwaliteit, goed begrepen data, geleverd met hoge snelheid en in aanzienlijke volumes.

Voortdurende sociale afstand en thuiswerk door datawetenschappers en analisten verstoren de bestaande pijplijn en verschuiven de zware werkprocessen naar wijdverspreide, grotendeels onbeveiligde thuiskantoren op openbare netwerken. Dit stelt IT-afdelingen voor de hand liggende uitdagingen op het gebied van hardware, software, netwerkcapaciteit en beveiligingsinfrastructuur.

De focus is de afgelopen maanden in veel gevallen verschoven van marktdominantie naar basisoverleving. Analyticsmodellen worden afgewend van het voorspellen van klanttevredenheid of upselling en naar het optimaliseren van de productie en het overwinnen van logistieke en distributiekwesties naarmate wereldwijde toeleveringsketens broos worden of volledig breken.

Enkele implicaties voor datastrategie en data-architectuur lijken al duidelijk. Doe meer met minder. Wring meer waarde uit bestaande informatie-investeringen en legacy systemen. Stop die dure migratie van een grotendeels functionerend datawarehouse naar de cloud.

Andere implicaties zijn nog in opkomst. Nu de bedrijfsfocus is verschoven van marketingmagie naar logistiek en operaties, kunnen eisen aan datakwaliteit eindelijk naar voren komen.

Tijd om uw datastrategieën opnieuw te beoordelen

Deze ideeën zijn in dit stadium nog zeer speculatief. Het lijdt echter weinig twijfel dat al onze huidige zakelijke en IT-zekerheden in beweging zijn als gevolg van de Coronavirus-pandemie. Dit is geen tijd voor paniek, maar het is zeker een goed moment om uw datastrategieën opnieuw te bekijken terwijl u uw thuiskantoor opzet.

Wij helpen u daar graag bij. Ons nieuwe product DataBlueprint licht uw hele datahuishouding door gebaseerd op het door u aangegeven uitgangspunt (KPI). Met de analyse en het advies dat hieruit rolt, kunt u bij iedere aanbieder in data-oplossingen terecht. Neem gerust eens contact op via www.informa.nl/contact  voor een vrijblijvende online afspraak om te kijken wat DataBlueprint juist nu voor uw onderneming betekent.

 

Bron: tdwi.org, Datamanagement during and after corona virus by Barry Devlin