Vitamine D(ata) in praktijk

Om nog eens door te borduren op onze Vitamine-D-webinars  die in mei jl. hebben plaatsgevonden, willen wij graag een aantal producten uitlichten waar wij zelf veel mee werken en enthousiast over zijn bij de verschillende topics; Data-Integratie, Data-Kwaliteit en Data-Beveiliging.  

Te beginnen met het eerste onderwerp Data-Integratie. 

In dit beeld past oa. IBM Infosphere Data Replication 

Data Replication in het kort: 

InfoSphere Data Replication biedt log-gebaseerde registratie van gegevens mutaties met transactionele integriteit ter ondersteuning van integratie en consolidatie van big data, warehousing en analyse-initiatieven op schaal. Kortweg; het houdt bij waar er wijzigingen plaatsvinden in uw data en voorkomt dat daardoor problemen bij gebruik van die data ontstaan. Het biedt u de flexibiliteit om gegevens te repliceren tussen verschillende bronnen en doelen. Het ondersteunt ook datamigraties en upgrades zonder downtime. 

InfoSphere Data Replication kan ook continue beschikbaarheid bieden om databasereplica’s op externe locaties te onderhouden, zodat u binnen enkele seconden, niet uren of zelfs minuten, een werklast naar die replica’s kunt omschakelen. 

Wij hebben een filmpje om het wellicht wat inzichtelijker te maken: https://youtu.be/37gA-PNyR5Y 


Een tweede product dat veel wordt toegepast voor het verbeteren van Data-Integratie is  

IBM Infosphere Datastage. In het kort:  

Datastage levert geavanceerde enterprise ETL. InfoSphere DataStage is een toonaangevend ETL-platform dat gegevens integreert over meerdere bedrijfssystemen. Het maakt gebruik van een krachtig parallel framework, beschikbaar op locatie of in de cloud. Het schaalbare platform biedt uitgebreid metadatabeheer en bedrijfsconnectiviteit. Het integreert gegevens, waaronder big data in rust (Hadoop-gebaseerd) of big data in beweging (stream-gebaseerd), op zowel gedistribueerde als mainframeplatforms. Het past werkbelasting en bedrijfsregels toe en integreert realtime gegevens in een eenvoudig te implementeren platform. 

Een filmpje ter aanvulling: https://youtu.be/wH5XGYLxBv4 

Het derde product dat we graag in dit thema willen belichten is IBM Watson Knowledge Catalog. 

Wat is Watson Knowledge Catalog? 

Watson Knowledge Catalog, mogelijk gemaakt door IBM Cloud Pak for Data (een relatief nieuw cloud-pak met veel mogelijkheden waar we graag nog eens uitgebreider op ingaan), is een datacatalogus die nauw is geïntegreerd met een enterprise data governance-platform. Een gegevenscatalogus kan uw gebruikers helpen de gegevens die ze nodig hebben gemakkelijk te vinden, voor te bereiden, te begrijpen en te gebruiken. 

Watson Knowledge Catalog helpt zakelijke gebruikers bij het snel ontdekken, beheren, categoriseren en delen van gegevensassets, datasets, analytische modellen en hun relaties met andere leden van uw organisatie. Het dient als een enkele waarheid voor data-ingenieurs, datastewards, datawetenschappers en bedrijfsanalisten om self-service toegang te krijgen tot data die ze kunnen vertrouwen. 

Met gegevensbeheer, gegevenskwaliteit en actief beleidsbeheer helpt het uw organisatie om gevoelige gegevens te beschermen en te beheren, gegevens te traceren en data-lakes te beheren, zodat het klaar is voor AI op grote schaal. 

Filmpje: https://youtu.be/b9AzFJQVzJg 

Tot slot willen we in de categorie Data-Integratie nog wijzen op IBM Infosphere Virtual Data Pipeline ten behoeve van versnelde analyses en applicatie-ontwikkeling 

Productiedatabases zijn van cruciaal belang voor het runnen van een bedrijf, dus het is essentieel om ze niet te veel aanvragen te bezorgen. Tegelijkertijd hebben gebruikers toegang tot die gegevens nodig om bedrijfsresultaten te stimuleren. Met InfoSphere Virtual Data Pipeline kunnen gebruikers direct virtuele database-kopieën leveren om te werken met bijna real-time data voor data-analyse, applicatietesten, AI-modeltraining en -testen en datavirtualisatie. 

Enkelen van bovengenoemde producten vertonen natuurlijk overlappende mogelijkheden en kwaliteiten. Op verzoek kunnen we uitgebreide informatie over elk product toesturen en vanzelfsprekend maken wij ook graag een afspraak voor online-advies of bezoek om te bekijken welk product zou aansluiten op uw behoefte of situatie.