Slide background
IBM Information Management Software
Informa is IBM Premier Business Partner en richt zich op het
krachtige IBM Information Management Portfolio.

IBM Infosphere Guardium

Diefstal en misbruik van bedrijfskritische gegevens hebben steeds vaker verstrekkende gevolgen voor zowel kleine als grote organisaties: imagoschade en negatieve publiciteit leiden tot hoge (herstel)kosten en omzetverlies. Organisaties zijn zich vaak nog te weinig bewust van de impact en de gevolgen. De dreiging van ongeautoriseerde toegang tot gegevensbronnen komt niet alleen van buiten de organisatie maar in toenemende mate ook van binnen uit. Naast de verantwoordelijkheid die organisaties hebben voor de bescherming van hun eigen data, is men ook verantwoordelijk voor de beveiliging van de gegevens van hun relaties. Organisaties moeten steeds vaker bij wet aantoonbaar kunnen maken hoe de beveiliging van hun databronnen is geregeld.

IBM Infosphere Guardium is dé oplossing op het gebied van realtime databeveiliging.
Guardium monitort continue de toegang tot de data in de databases. Hierdoor worden alle handelingen op de database vastgelegd (wie, wat, waar en wanneer). Iedere poging tot misbruik of het lekken van de data wordt gesignaleerd, geregistreerd en geblokkeerd. Er wordt adequaat ingegrepen en op basis van rapportages kan er proactief gehandeld worden. IBM Infosphere Guardium ondersteunt kleine en grote organisaties in de door de overheid en toezichthouders voorgeschreven richtlijnen in het kader van compliancy en databeveiliging.

De belangrijkste kenmerken en voordelen van IBM Infosphere Guardium op een rijtje:

  • Guardium bewaakt 24-7 alle data-activiteit en grijpt direct in bij verdachte handelingen van binnen of van buiten uit en plaatst gebruikers in quarantaine.
  • Guardium geeft realtime alerts bij handelingen die duiden op misbruik.
  • Guardium controleert continue de data-activiteit: wie, wat, waar en wanneer.
  • Guardium biedt de mogelijkheid om opgeslagen data te maskeren en daardoor onbruikbaar te maken voor onbevoegden.
  • Guardium legt het beveiligingsbeleid centraal vast. Rapportages en beschikbare audits voldoen aan wettelijk voorgeschreven richtlijnen inzake datasecurity.
  • Guardium is eenvoudig in gebruik en eenvoudig te installeren. Het werkt onafhankelijk van het databasemanagementsysteem en de opslag van Guardium gerelateerde data vindt plaats buiten de database.
  • Guardium is een volledig database heterogeen product: het is toepasbaar voor diverse database platforms.
saskia_01

Saskia Mouws, Sales Manager

Stel uw vraag aan Saskia

Bel +31 (0)88 88 77 888 of vul het formulier in

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw Software vraag

Uw bericht