Slide background
IBM Information Management Software
Informa is IBM Premier Business Partner en richt zich op het
krachtige IBM Information Management Portfolio.

Met guardium heeft u altijd in beeld wat er gebeurt met uw informatie.

Ook voor uw bedrijf van groot belang
Iedere organisatie heeft digitale informatie die afgeschermd moet worden voor onbevoegden. Helaas is het zo dat deze niet alleen beschermd moet worden tegen toegang van buitenaf, maar juist ook tegen ongeoorloofde toegang van binnenuit. Met de implementatie van Guardium* kunt u erop vertrouwen dat uw gegevens volledig veilig zijn voor externe én interne bedreigingen. Zo kunt u zich met een gerust hart focussen op uw kernactiviteiten.

Met “alleen” lezen is het kwaad al geschied
Uw fysieke vertrouwelijke informatie bewaart u ongetwijfeld veilig achter slot en grendel. Maar hoe zit het met alle digitale informatie binnen uw bedrijf? En wat gebeurt er wanneer verkeerde personen hieraan zitten? Het gaat niet eens altijd om het kopiëren, delen, bewerken of verwijderen van bepaalde gegevens. Ook met het openen en lezen van vertrouwelijke informatie is er feitelijk al sprake van een gegevenslek. Misbruik van informatie kan leiden tot gegevensverlies, imagoschade, verlies van (intern) vertrouwen en hoge (herstel)kosten. Onnodige schade want deze had voorkomen kunnen worden. Door het voortdurend volgen en monitoren van de toegang tot al uw bestanden wordt vertrouwelijke informatie continu beschermd tegen ongewenst gebruik. Guardium* biedt u de mogelijkheid dit allemaal in één keer te realiseren. Het ontdekt, controleert, beheert en registreert de toegang tot al uw gevoelige informatie. Zo weet u altijd, ook achteraf, wie er bij uw gegevens geweest zijn, wat ze gezien hebben en wat ze ermee gedaan hebben.

De belangrijkste voordelen van Guardium:

 • Het controleert 24/7 alle activiteiten op de bestanden (wie, wat, waar en wanneer).

 • Alle verrichte handelingen zijn ook achteraf nog traceerbaar.

 • Het heeft een preventieve werking door vroegtijdige signalering van ongebruikelijke en verdachte activiteiten.
 • Het biedt de mogelijkheid opgeslagen informatie te maskeren en daardoor onbruikbaar te maken voor onbevoegden.

 • Het is 100% veilig en niet te hacken.

 • Het is eenvoudig te installeren en zeer gebruiksvriendelijk.

 • Rapportages en beschikbare audits voldoen aan wettelijk voorgeschreven richtlijnen in het kader van compliancy en databeveiliging.

 • Waar het om persoonsgegevens gaat, voldoet het aan de GDPR/AVG regelgeving.

IBM Infosphere Guardium

Diefstal en misbruik van bedrijfskritische gegevens hebben steeds vaker verstrekkende gevolgen voor zowel kleine als grote organisaties: imagoschade en negatieve publiciteit leiden tot hoge (herstel)kosten en omzetverlies. Organisaties zijn zich vaak nog te weinig bewust van de impact en de gevolgen. De dreiging van ongeautoriseerde toegang tot gegevensbronnen komt niet alleen van buiten de organisatie maar in toenemende mate ook van binnen uit. Naast de verantwoordelijkheid die organisaties hebben voor de bescherming van hun eigen data, is men ook verantwoordelijk voor de beveiliging van de gegevens van hun relaties. Organisaties moeten steeds vaker bij wet aantoonbaar kunnen maken hoe de beveiliging van hun databronnen is geregeld.

IBM Infosphere Guardium is dé oplossing op het gebied van realtime databeveiliging.
Guardium monitort continue de toegang tot de data in de databases. Hierdoor worden alle handelingen op de database vastgelegd (wie, wat, waar en wanneer). Iedere poging tot misbruik of het lekken van de data wordt gesignaleerd, geregistreerd en geblokkeerd. Er wordt adequaat ingegrepen en op basis van rapportages kan er proactief gehandeld worden. IBM Infosphere Guardium ondersteunt kleine en grote organisaties in de door de overheid en toezichthouders voorgeschreven richtlijnen in het kader van compliancy en databeveiliging.

De belangrijkste kenmerken en voordelen van IBM Infosphere Guardium op een rijtje:

 • Guardium bewaakt 24-7 alle data-activiteit en grijpt direct in bij verdachte handelingen van binnen of van buiten uit en plaatst gebruikers in quarantaine.
 • Guardium geeft realtime alerts bij handelingen die duiden op misbruik.
 • Guardium controleert continue de data-activiteit: wie, wat, waar en wanneer.
 • Guardium biedt de mogelijkheid om opgeslagen data te maskeren en daardoor onbruikbaar te maken voor onbevoegden.
 • Guardium legt het beveiligingsbeleid centraal vast. Rapportages en beschikbare audits voldoen aan wettelijk voorgeschreven richtlijnen inzake datasecurity.
 • Guardium is eenvoudig in gebruik en eenvoudig te installeren. Het werkt onafhankelijk van het databasemanagementsysteem en de opslag van Guardium gerelateerde data vindt plaats buiten de database.
 • Guardium is een volledig database heterogeen product: het is toepasbaar voor diverse database platforms.
saskia_01

Saskia Mouws, Sales Manager

Stel uw vraag aan Saskia

Bel +31 (0)88 88 77 888 of vul het formulier in

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw Software vraag

Uw bericht